Wij zijn op zoek naar een coördinator voor ons Alzheimercafé in Delft.

Ben jij een verbindende teamspeler die goed kan coördineren en organiseren?  

En wil je:  

  • Mensen écht helpen door op een laagdrempelige manier informatie te bieden? 
  • Mensen inspireren en met elkaar verbinden?  
  • Samenwerken met een gedreven team vrijwilligers?  

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie. 

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Delft-Westland-Oostland. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Als Alzheimer Café/Alzheimer Trefpunt coördinator zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimer Cafés/Alzheimer Trefpunten. Dit doe je samen met een team van betrokken vrijwilligers. Je verbindt vrijwilligers, bezoekers en professionals. Daarnaast bouw je aan een relevant netwerk en werf je fondsen en vrijwilligers voor jouw Alzheimer Cafés/Alzheimer Trefpunten. Als lid van de werkgroep stel je samen met het bestuurslid de jaarlijkse begroting op. Qua tijdsbesteding mag je uitgaan van gemiddeld ca. 6 – 8 uur per maand. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van de werkgroep. De meeste Alzheimer Cafés/Alzheimer Trefpunten hebben 10 – 12 bijeenkomsten per jaar. Daarnaast zijn er de overleggen met de werkgroep en soms met de andere Alzheimer Cafés/Alzheimer Trefpunten in de regio.   

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt? 
  • Goed kan plannen en organiseren?  
  • De stuwende én verbindende kracht kan zijn achter een groep vrijwilligers en professionals? 
  • Een relevant netwerk heeft of dat kan opbouwen?