VOORLICHTER

Wil je:

  • · Mensen met dementie en hun mantelzorgers helpen door zoveel mogelijk voorlichting en trainingen over omgang met dementie in jouw regio te realiseren?
  • · Nauw samenwerken met zeer gedreven collega’s?
  • · Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen, als om zelf invulling te geven aan je werk?

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

ALZHEIMER NEDERLAND

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

REGIONALE AFDELING

Je gaat aan de slag bij de Regio Delft-Westland-Oostland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

JOUW ROL

Jouw primaire taak als Voorlichter is ervoor te zorgen dat er bij jou in de regio zoveel mogelijk trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten over omgang met dementie worden georganiseerd.

Ons bestuur laat geen winkel- of bedrijfsbezoek onbenut om even in gesprek te gaan met eigenaren, bedrijfsleiders, managers of andere eindverantwoordelijken over trainingen/voorlichting over omgang met mensen met dementie. Op deze manier dragen wij een belangrijke steen bij aan een dementievriendelijkere samenleving.

Waar nodig ben geef je een training en/of voorlichting. Je maakt gebruik van het voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland. Daarnaast is ook de website www.dementie.nl een belangrijke bron van informatie. Daar waar het past, stimuleer je mensen, instanties, organisaties etc. in jouw regio gebruik te maken van het aanbod vanuit

Samendementievriendelijk.

Om aandacht te genereren voor trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten bij de juiste doelgroepen werk je nauw samen met het bestuurslid belast met de taak voorlichtingen training. De tijdsbesteding is lastig in te schatten. Dit is mede afhankelijk van het aantal verzoeken om voorlichting dat binnenkomt en het aantal beschikbare voorlichters.

Dus ben jij iemand die:

· Al ervaring als trainer/voorlichter heeft op het gebied van dementie;

· Of ervaringsdeskundige is op dat gebied;

· Het leuk vindt om presentaties te geven of 1 op 1, of 1 op 10 of voor een grotere groep;

· Een verbindende netwerker is?

We komen graag met je in contact.

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Reageer dan.

 Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Informeer dan.

 We nemen snel contact met jou op.

 Bel of mail dan naar Steven Poll, bestuurslid bij de afdeling Delft – Westland – Oostland op

06 – 13 45 75 44 of via de   mail op: s.poll@alzheimervrijwilligers.nl