ALZHEIMER CAFE’S/TREFPUNT

11 December Café Westland

11 December – Café Delft

11 December – Trefpunt Nootdorp

11 december – Café Lansingerland

Agenda 2024

8 Januari Trefpunt Pijnacker

Programma Alzheimer Trefpunt Pijnacker-Nootdorp          januari t/m juni 2024

8 januari in Pijnacker

Veiligheid en Vrijheid

Vrijheid is een groot goed van mensen; je eigen keuzes mogen en kunnen maken. Hoe is dat voor mensen met dementie? En hoe kijkt hun omgeving hiernaar? Want veiligheid is óók belangrijk. Hoe kun je omgaan met dilemma’s die zich voor kunnen doen? We gaan in gesprek over alledaagse dilemma’s met de sociaal geriater en met ervaringsdeskundigen.

12 februari in Nootdorp

Rechtsbescherming en dementie

Welke financieel/juridische zaken moet ik regelen? Wanneer kan ik het nog zelf regelen? Moeten we meer regelen dan een bankmachtiging? Moet ik een testament hebben? Wat als de mantelzorger iets overkomt? Wat is een levenstestament? Wat zijn uw ervaringen? In gesprek met een adviseur van Hereditas.

11 maart in Pijnacker

Wie ben je als mens met dementie? 

Bij mij is de diagnose dementie gesteld. Ik voel me soms waardeloos…. Hoe kan ik nog van waarde zijn voor mijn geliefden? En hoe kunnen mijn naasten / mijn omgeving hierbij ondersteunen?

We gaan over dit gevoelige onderwerp in gesprek met Carla Schoonenberg, zij is vertrouwd met het bespreken van levensvragen, als predikant in Pijnacker.

8 april in Nootdorp

Blijven genieten van wat mogelijk is met dementie.

Wat zijn dagelijkse kleine ‘genietmomentjes’? Hoe zorg je ervoor dat die er blijven? Maar ook: Waarmee moet je rekening houden bij een uitstapje? Wat kun je ondernemen als vakantiereizen of hele dagen weg niet meer gaan? Hoe kun je een verjaardagsfeestje of huwelijksfeest het beste organiseren?

13 mei in Pijnacker

Wat is er allemaal mogelijk als dagbesteding?

Bezig zijn en blijven is fijn als het past bij de interesses en mogelijkheden als er sprake van dementie. Ook het leggen van nieuwe contacten en het ervaren dat je niet de enige bent, wordt mogelijk door deelname aan een dagbesteding. We gaan in gesprek over allerlei vormen van dagbesteding, zowel buitenshuis in een groep, als individueel bij je thuis.

10 juni in Nootdorp

“Zeg JA bij dementie”

Dit boek heeft als ondertitel: “meer zorgplezier door echt contact”. De schrijfsters Freya Flach en Hanneke van de Pol geven heel praktische tips over hoe we echt contact kunnen blijven maken met onze naaste met dementie. Zij zullen deze avond vertellen over hoe  “SPEELS” werkt. Een waardevolle afsluiting van dit seizoen en een mooi begin van de zomertijd!

Ontmoeten, luisteren en ervaringen delen

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen met elkaar kunnen delen. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een deskundige. Er is veel ruimte om te delen waar je tegenaan loopt en vragen te stellen. Niet alleen tijdens de bijeenkomst, maar ook in de pauze of erna.   

Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés in Nederland, die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. De programma’s van deze locaties zijn te vinden op: www.alzheimerdwo.nl

Het Alzheimer Café Lansingerland is iedere tweede woensdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli/aug/dec.

Het programma is van 19:30 – 21:00 uur, vanaf 19:00 uur staat de koffie en thee voor u klaar. Een informatiestand van Alzheimer Nederland is aanwezig waar u met vragen terecht kunt.

Onder het motto van “het Alzheimer café komt naar u toe” organiseert de afdeling Lansingerland een rondreizend cafe:

  • Bergschenhoek: “Ontmoet!”, Wilhelminastraat 1a.
  • Bleiswijk: “De Leeuwerik”, Leeuwerikstraat 2.
  • Berkel en Rodenrijs: “Oudelandsehof”, Oudelandselaan 226. 

Voor meer informatie: Welzijn Lansingerland, 010- 522 55 45 en mantelzorg@welzijnlansingerland.nl