Op maandag 22 mei ontving DOK het certificaat ‘Dementievriendelijk’ uit handen van Mieke van Gorcom van de stichting Alzheimer Delft-Westland-Oostland.

Meedoen aan de samenleving
Bij DOK vinden we het belangrijk dat we al onze bezoekers goed kunnen helpen. De bibliotheek moet een plek zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Daarom heeft een groot deel van de bibliotheekmedewerkers de training ‘Omgaan met dementie’ gevolgd. In deze training leerden we stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie.

Voor mensen met geheugenproblemen is het belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Dat ze gewoon door kunnen gaan met activiteiten en niet onzeker worden en thuisblijven. Met het certificaat ‘Dementievriendelijk’ laat DOK zien dat we de iemand met geheugenproblemen op de juiste manier proberen te helpen.

DOK en de stichting Alzheimer
Sinds enige tijd is DOK in OPEN, aan het Vesteplein in Delft, twee keer per maand locatie van het Alzheimercafé. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die op een of andere manier met dementie te maken hebben en andere belangstellenden. Op dok.info/agenda vind je de data en tijden.

De Geheugenbieb
Ook openden wij begin dit jaar de ‘Geheugenbieb’ op de informatieve afdeling van DOK in OPEN. De collectie van de geheugenbieb is speciaal samengesteld voor mensen met geheugenproblemen. Deze collectie staat in een speciale, herkenbare kast op de afdeling informatief. Hierin staan boeken die herinneringen oproepen en fotoboeken over vroeger. Maar ook spellen die gespeeld kunnen worden om samen herinneringen op te halen en het geheugen te trainen.

Meer weten over dementie? Kijk dan eens op de website van de stichting Alzheimer: www.alzheimer-nederland.nl.

Wil je meer weten over DOK, de bibliotheek van Delft? Kijk dan op www.dok.info.

Certificaat Dementievriendelijk voor DOK, de bibliotheek van Delft

Op maandag 22 mei ontving DOK het certificaat ‘Dementievriendelijk’ uit handen van Mieke van Gorcom van de stichting Alzheimer Delft-Westland-Oostland.

Meedoen aan de samenleving
Bij DOK vinden we het belangrijk dat we al onze bezoekers goed kunnen helpen. De bibliotheek moet een plek zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Daarom heeft een groot deel van de bibliotheekmedewerkers de training ‘Omgaan met dementie’ gevolgd. In deze training leerden we stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie.

Voor mensen met geheugenproblemen is het belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Dat ze gewoon door kunnen gaan met activiteiten en niet onzeker worden en thuisblijven. Met het certificaat ‘Dementievriendelijk’ laat DOK zien dat we de iemand met geheugenproblemen op de juiste manier proberen te helpen.

DOK en de stichting Alzheimer
Sinds enige tijd is DOK in OPEN, aan het Vesteplein in Delft, twee keer per maand locatie van het Alzheimercafé. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die op een of andere manier met dementie te maken hebben en andere belangstellenden. Op dok.info/agenda vind je de data en tijden.

De Geheugenbieb
Ook openden wij begin dit jaar de ‘Geheugenbieb’ op de informatieve afdeling van DOK in OPEN. De collectie van de geheugenbieb is speciaal samengesteld voor mensen met geheugenproblemen. Deze collectie staat in een speciale, herkenbare kast op de afdeling informatief. Hierin staan boeken die herinneringen oproepen en fotoboeken over vroeger. Maar ook spellen die gespeeld kunnen worden om samen herinneringen op te halen en het geheugen te trainen.

Meer weten over dementie? Kijk dan eens op de website van de stichting Alzheimer: www.alzheimer-nederland.nl.

Wil je meer weten over DOK, de bibliotheek van Delft? Kijk dan op www.dok.info.