Burgemeester Björn Lugthart opende zaterdag in het bijzijn van de wethouders Hanneke van de Gevel en Marieke van Bijnen in de Ontmoetingskerk de expositie ‘Gezichten van Dementie’. Kunstenaar Herman van Hoogdalem en filmer Gijs Wanders brengen met deze expositie de persoon achter de ziekte in beeld.

De serie portretten van mensen met Alzheimer en hun geliefden werd eerder al in boekvorm uitgebracht. De expositie is al op verschillende plaatsen in Nederland te zien geweest. In de Pijnackerse Ontmoetingskerk zijn de portretten te zien tot en met 14 oktober.

Rondom de expositie organiseert de regionale afdeling Alzheimer DWO drie thema-avonden. Op 28 september gaat het over het herkennen en signaleren van dementie, op 4 oktober wordt gesproken over dementie in relatie tot het levenseinde en op 12 oktober gaat het over de vraag of Pijnacker-Nootdorp is voorbereid op de woon- en zorgbehoeften in de nabije toekomst.