Het aantal mensen dat dementie krijgt neemt toe. Daardoor hebben steeds meer kinderen te maken met een opa, oma of andere naaste, die verandert ten gevolge van deze ziekte. Dat overkomt ook de hoofdpersoon in het kinderboek Opa Goochel. Op 17 september heeft auteur Yvonne Deinert het boek in DOK Centrum overhandigd aan Otto van den Brink, bestuurslid van Alzheimer Delft-Westland-Oostland.

Opa Goochel is het derde boek van deze schrijfster, die woont in Den Hoorn. Doelgroep zijn kinderen vanaf circa 8 jaar. De hoofdpersoon Roem heeft één grote droom. Hij wil een wereldberoemde goochelaar worden. Net zoals zijn opa dat was. Roem heeft al veel trucs geleerd, maar de grote trucs houdt opa nog geheim. Als opa steeds vergeetachtiger wordt, krijgt Roem haast. Ontdekt hij op tijd opa’s goochelgeheimen?

Het eerste exemplaar van Opa Goochel is aangeboden aan de regionale afdeling van Alzheimer, die zich inzet voor een beter leven met dementie en een toekomst zonder dementie. De auteur schenkt de royalty’s van het boek aan deze organisatie, die actief is in Delft, Westland en Oostland. Opa Goochel is te bestellen bij Uitgeverij Neckar en is vanaf 9 september verkrijgbaar in elke boekhandel.

Otto bedankt de schijfster Yvonne en benadrukte nog eens hoe belangrijk het ook is dat er geen taboe is voor kinderen want ook die krijgen met dementie te maken bij Opa, Oma of nog dichterbij.

Daarom vindt hij ook belangrijk dat daar ook boeken over zijn. In het Westland waar Otto belangenbehartiger is zal het aantal mensen met dementie in de toekomst verdubbelen.